dinsdag 21 oktober 2008

IRAN ARRESTEERT DUIVEN EEN EEKHOORNS

Iran arresteert duiven en eekhoorns

Iran heeft onlangs 2 spionageduiven ‘gearresteerd’ bij zijn omstreden nucleaire verrijkingsfabriek van Natanz. Vorig jaar had het al 14 ‘James Bond-eekhoorns’ bij de lurven gegrepen. Wie volgens Iran de dieren had uitgestuurd heeft het niet bekendgemaakt, noch wat ermee gebeurd is.

1 van de spionageduiven werd gevangen bij een rozenwaterfabriek in Kashan, vlakbij Natanz. Metalen ringen en ‘onzichtbare’ draden waren aan de vogel vastgemaakt, aldus een anonieme bron in de krant Etemad Melli.

Eerder deze maand werd een zwarte duif gepakt die ook een blauwe metalen ring en ‘onzichtbare draden’ droeg. De Iraniërs hebben niet gezegd wat er met de duiven gebeurd is.

Eekhoorns
Het is niet de eerste keer dat Iran belaagd wordt door spionerende dieren. In juli vorig jaar meldde het Iraanse persagentschap IRNA de arrestatie van veertien eekhoorns.

Die waren bij de Iraanse grens, waar precies werd niet onthuld, vrijgelaten en waren daarop, uitgerust met gps, afluisterapparatuur en gesofisticeerde camera’s het land binnengedrongen. Maar ver waren de snoodaards niet geraakt: wakkere politieagenten hadden de spionnen snel opgemerkt en gearresteerd.

Volgens de Iraniërs hadden de getrainde eekhoorns specifieke opdrachten en zouden ze na het vervullen van hun opdracht terugkeren naar de grens om er hun ingewonnen informatie te laten ‘aftappen’.

(Bron: GVA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten