dinsdag 12 december 2006

JAGERS IN NATUURGEBIED

Jagers in natuurgebied

Medewerkers van Natuurpunt ontdekten donderdagavond een groep jagers in het reservaat van de Karnemelkputten in het krekengebied van Saleghem in Sint-Gillis-Waas. De natuurvereniging diende een klacht in en liet proces-verbaal opmaken. De jagers bleken misleid te zijn.

Natuurpunt Waasland-Noord maakte het nieuws van de illegale jacht in het natuurreservaat maandag bekend. "De jagers werden betrapt toen ze op duiven en ander wild aan het jagen waren", zegt Bert Raets van de vereniging. "De Karnemelkputten zijn eigendom van onze organisatie. Naast plassen en een nat weiland omvat het reservaat ook een dicht bosje met naaldhout en populieren. Elk jaar broedt er een vijftiental koppels blauwe reigers, de enige kolonie in Sint-Gillis-Waas."

Raets weet dat er in de winter honderden duiven in het gebied slapen. Dat doen ook buizerds, sperwers en ransuilen. Natuurpunt doet er alles aan om het in reservaat rustig te houden. "Malafide jagers hebben het er blijkbaar moeilijk mee. Een tiental jagers werd betrapt in en rond het natuurgebied. In het stormweer schoten ze op de invallende duiven en op het wild dat drijvers uit het bos joegen. Tientallen duiven en enkele buizerds vlogen verschrikt rond", schetst Raets.

De jagers bleken misleid door de jachtrechthouder van de polder. Zij hadden een dagvergoeding betaald zonder te weten dat ze op verboden terrein zaten. Het bordje bij de ingang van het reservaat was al enige tijd verdwenen. We zijn overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. Vorig jaar moesten we ook niets vermoedende jagers uit het reservaat zetten", beweert Raets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten