donderdag 7 mei 2009

URBANUS WORDT DUIVENMELKER IN NIEUWE FILM


Urbanus wordt duivenmelker in nieuwe film

Komiek Urbanus en regisseur Frank van Passel gaan samen een langspeelfilm uitbrengen. Dat maakten ze donderdag bekend tijdens een persconferentie in het Koninklijk Legermuseum in Brussel. In de nieuwe oorlogskomedie 'La Toujours Contente' zal Urbanus de rol van Armand Piston, een duivenmelker/garagist/uitvinder, op zich nemen.

Regisseur Frank van Passel, onder andere bekend van de tv-serie 'De Smaak van de Keyser', gaat met zijn eerste komedie een ware uitdaging aan. Samen met Urbanus werkt hij ondertussen al bijna een half jaar aan het scenario. "Wij waren al sinds de film 'Koko Flanel' van plan om ooit eens samen te werken. Nu is het er eindelijk van gekomen."

Geen wraak
'La Toujours Contente' speelt zich af in 1917, in het door Pruisen bezette Belgiƫ. Armand is een fanatiek liefhebber van alles wat met motoriek te maken heeft en zijn grootste held is de Belgische autocoureur Camille Jenatzy. Na een confrontatie met de bezetters besluit Armand in het verzet te gaan en de strijd aan te binden met de vijanden. Hierop raakt hij verwikkeld in een reeks van wilde avonturen.

Urbanus liet alvast weten dat het niet de bedoeling is om het succes van 'Loft' te overstijgen. De thriller van Erik Van Looy brak dit jaar het bijna twintig jaar oude toeschouwersrecord van 'Koko Flanel'. "Dit is dus geen wraakactie", grapte Urbanus.

Honderd duiven
Van Passel benadrukte ook het belang van duiven in de film. "Duiven speelden een essentiƫle rol in de Eerste Wereldoorlog en dat doen ze ook in de film", aldus van Passel. Op het einde van de persconferentie liet het duo honderd duiven los onder de triomfboog van het Legermuseum.

De release van 'La Toujours Contente' is voorzien voor december 2010. Wie verder nog deel zal uitmaken van de cast, is nog niet bekend.

Bekijk hier ook een videoreportage:
http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultuur/aid829602/urbanus-wordt-duivenmelker.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten