donderdag 28 januari 2010

GESPEENDE JONGEN

Gespeende jongen

Beste liefhebber,

Vele jonge duifjes zijn al gespeend en dan krijgen we nogal dikwijls de vraag wat er nu verder het best aan deze jonge dieren kan gevoederd worden.

Die jongen
Zijn nog volop in de "groei" en daar komt straks ook nog de dekrui bij. Om dat tot een goed einde te brengen zijn voldoende bouwstoffen nodig. Die bouwstoffen zijn eiwitten. Van belang hierbij is niet het ruwe eiwitgehalte. Daar hebben de dieren niets aan. Belangrijk is het benutbare eiwitgehalte, het deel eiwit waar het lichaam dus wat mee kan. Dergelijk hoog benutbaar eiwitgehalte kan je terugvinden in onder andere onze Premium Kweek Olympiade.

Een goed systeem
Is de jongen daarvan volle bak te geven, evenwel met dien verstande dat alles dient opgegeten alvorens we vers voer toedienen. Een optie is om gedurende de rui van de dekpluimpjes de jongen in een zelfde systeem van Premium Rui te voorzien. Een andere mogelijkheid is gedurende die rui een klein gedeelte Turbo Energy aan de kweekmengeling toe te voegen. Dat en op regelmatige basis een dagje het lichaamseigen probioticacomplex TS6-Plus zorgt gegarandeerd voor mooi uitgroeiende gezonde jongen en een perfecte rui van de kleine veertjes!

Voor onze vliegduiven
Waarvan we jongen kweekten is het zaak ze rustig te houden en het organisme degelijk te ontslakken alvorens aan het vliegseizoen te beginnen.
Dat kan perfect met onze Premium Rustmengeling. Deze gevarieerde rustmengeling is te verkiezen boven de klassieke gerstkuur. De voedingswaarde van alleen maar gerst is te eenzijdig waardoor het hongergevoel de duiven meer zal doen eten en waardoor ze ondanks de "gerstkuur" toch zeer makkelijk zullen aanvetten. Te zware duiven kunnen we ten allen tijde missen, en al zeker als we er prestaties van verwachten!

Een thee kuurtje
Van een zevental dagen met Flûssig tee heeft een reinigende werking, zal de conditie onderhouden en zorgen voor een perfecte donsrui. Ondersteunend hierin kunnen we netelpoeder of Meistermix met een klein beetje Omega Plus olie aan het voer laten kleven. Het zorgt tegelijkertijd voor een nog optimalere omega 3- verhouding van ons voer!

Matador en Backs, uw natuurlijke partners voor topprestaties!

Eddy Noël
eddy.noel@telenet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten