zondag 16 mei 2010

DOVITAL NIEUWSBRIEF DE PROVINCIAALS KOMEN ERAAN!

In deze editie
Duivenland Belgie door Roger Moermans
Reportage Janssens Mark Lummen (B)
Vincent Schroeder Vlieg - Aanbieding - gratis 20 ml Endo Ecto of conditiepoeder 100gr.
Nederland Duivenland
In the spotlight.. Joop Koch
Hard Gevlogen
Reportage internetwebsite.
Dr. Vincent Schroeder over hygiene en vorm!
Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website www.dovital.nl
De Provinciaals komen eraan!

Duivenland Belgie door Roger Moermans
In mei ontluikt de natuur volop, de bloesems op de fruitbomen worden verdrongen door het fruit in wording. In Haspengouw zijn meerdere bloesemtochen uitgestippeld die de fruitplantages aan elkaar rijgen en een streling zijn voor het oog.

We zaten er lang op te wachten maar nu is het zover, ook de Belgische regering is gevallen en op 13 juni moeten alle Belgen hun kiesplicht vervullen. In Nederland mag de bevolking ook een keuze maken en daarbij hopen dat de mensen aan wie men het vertrouwen schenkt, dit niet beschadigd. Met duivensport is dat niet anders, vertrouwen geven en hopen dat het niet wordt geschaad.
Wat is nu de link met duivensport? Ook wij stellen ons vertrouwen in bestuur en begeleiders, zowel voor wedstrijden als voor opleervluchten. In Limburg wordt veel duiveninfo op de teletekst pagina's geplaatst van TVL. Onlangs was er een leervlucht vanuit Rhines, een deelgemeente in Wallonië, amper een paar vierkante km groot.
De middensector liet duivenweer noteren en de duiven werden gelost, de terugkeer was barslecht met verliezen. Gelijktijdig was een losser van de westsector op dezelfde plaatst aanwezig. De telenetinfo voor deze duiven was dat het niet geschikt was om de duiven de vrijheid te geven. Deze duiven werden teruggebracht tot in Limburg en daar werden de korven geopend. Kiezen en vertrouwen is dus ook voor duivenmelkers belangrijk en beslissend. Klik hier voor meer...

Reportage Janssens Mark Lummen (B)

Janssens Mark
Kleinste liefhebber van België!!!!
3e kampioen snelheid oude KBDB 2009.
Lummen – In de Linkhoutstraat heeft Mark het laatste decennia zich beziggehouden met de verzorging van een handvol duiven en met de renovatie van een oude woning. Op een handige manier en met duidelijk een goede kijk op wonen werd een halfopen gebouw met koestal omgetoverd tot een keurig hedendaagse woning. De bakstenen voorgevel gecombineerd met een crepiebezetting vormen een mooi harmonieus geheel.
De tuinaanlegger heeft van de kleine ruimte achter het huis ook een volwaardige tuin gemaakt waar het gezellig vertoeven is om op duiven te wachten.

Hoe het begon... Klik hier voor meer..

Vincent Schroeder Vlieg - Aanbieding - gratis 20 ml Endo Ecto of conditiepoeder 100gr.
Vliegaanbieding
1 x 500 ml Vincent Schroeder Golden Omega Oil
1 x 500 ml Vincent Schroeder Vita-Mineral Forte (vliegvitaminen)
1 x 500 gr Vincent Schroeder Levulac Biergist, Tarwekiemvlokken en Melkeiwitten
1 x 500 ml Vincent Schroeder Amino Forte (groen)
1 x 300 g Recup-Forte
1 x 50 stuks Individual Power capsules

+ Gratis naar keuze 100 g Konditiepoeder of 20 ml ENDO / ENCTO luis-Worm & geen vrachtkosten!

Klik hier om direct te bestellen

Nederland Duivenland Door Ton Dohmen
In deze rubriek geef ik een beschouwing van de voorbije periode; aansprekende resultaten, opmerklijk nieuws en bevindingen op eigen hok. krijgen in deze rubriek aandacht.

Heeft u iets belangrijks te melden, laat het weten aan info@dovital.nl. We zoeken contact met reporters die regelmatig duivensportnieuws willen publiceren. Bent u geinterresseerd, graag een mailtje of telefoon 046-4746302.

Het weer wil nog niet echt meezitten voor onze duiven; te koud en te wisselvallig. Niet echt bevorderlijk voor de vorm. klik hier voor meer .

Inmiddels zien we de wachtkamers bij de gekende duivenvets weer vollopen. Hoofdklacht natuurlijk de luchtwegen.
Jaja, diegene die de eerste "vluchtjes" dachten :"ze zijn vlot naar huis gekomen" en er mankeert niets aan mijn duiven, krijgen nu stilaan de rekening gepresenteerd. Er zijn al serieuze verliezen genoteerd, ook op niet de minste hokken.
Wat opvalt is dat, naast vele late jongen 2009, (vaak slecht opgeleid en onervaren) er nogal wat hokken zijn die hun topduif(ven) niet zagen terugkeren. Voor deze liefhebbers een extra zware aderlating in het begin van het seizoen!

Ook is de opleiding van de duiven voor het "grote fondprogramma" in volle gang. En wat voor de programmaduiven geldt, is ook hier van toepassing. Achter- en wegblijvers op de voor dit soort duiven toch kennelijk als "een makkie" geachte opleervluchtjes. Met nadruk "tjes"....
Toch is ook dit niet zo verwonderlijk. Vele zg "Fondmannen" ontwaken pas uit de winterslaap en geven nu hun duiven mee, die nog niet in een vliegconditie verkeren. Deze vliegconditie is naast ervaring en regelmaat
onontbeerlijk voor alle typen duiven om ongestraft deze te koude en moeilijke vluchtjes goed te kunnen doorstaan.

Een goede fondspeler in onze regio kweekt zijn jonge garde altijd pas na het vliegseizoen. Deze echte najaarsjongen kunnen niet met de bond mee. Wel leert hij ze zelf terdege op. Goed trainen in de winter en voorjaar en tijdens deze periode vaak lappen zorgt voor de nodige ervaring en conditie. Van de 20 st "domme" najaarsjonkies is er slechts 1 weg en ik ben ervan overtuigd dat deze speler dit jaar met deze late jonkies later dit seizoen weer tot grote daden kan motiveren.

Met dit voorjaarsweer is het zaak uw duiven extra goed te verzorgen bij thuiskomst. Zware luchtweginfecties kunnen het hele seizoen kapotmaken en alle goede voornemens van afgelopen winter in een klap naar de prullenbak verwijzen.
Laat uw duiven meteen controleren bij de minste achteruitgang bij uw vertrouwde arts. Ben allert en wacht niet af. Het speelseizoen is nog lang, maar ook weer snel voorbij. Hou uw atleten dus gezond!

Op eigen hok gaat het naar omstandigen behoorlijk, alhoewel ook hoogte en dieptepunten elkaar opvolgen. 2 vluchten te laat en te laag %prijs afgewisseld 3 goede vluchten met als toetje al een 1e prijs van Rethel op SSM & Wefo en 2e snelste duif van de lossing ca 15.500 duiven en een goede volging en tot op heden pas 1 duifje verspeeld geeft moed voor de toekomst. Ook voor ons geldt dat we in overleg met vet Vincent Schroeder een op het moeilijke seizoen afgestemd verzorgingssysteem hebben. Tot op vandaag zien mijn duiven er goed uit en trainen echt goed. We proberen de topvorm nog iets uit te stellen en maken daarom o.a. nog geen gebruik van de verwarmingsplaatjes. Als ik dit stukje schrijf is het koud en regent het zowat de hele namiddag. De duiven zijn vandaag niet buiten geweest en ik overweeg nu toch om vanavond en morgen maar bij te verwarmen. De vooruitzichten voor a.s. zondag (Limburg vliegt nog steeds grotendeels op Zondag) zijn niet gunstig en het aantal gezette duiven zal wel weer minder dan vorige week zijn.

Ik hou u op de hoogte van de verrichtingen en het verloop.

Duivengroeten,

Ton Dohmen

n.b. als u meer wil weten over ons verzorgingssysteem, mail of bel gerust. info@dovital.nl 0031-46-4746302.

Ton Dohmen / Dovital

In the spotlight.. Joop Koch
Joop Koch, alleen deze naam uitspreken is al genoeg om 1000 woorden uit te sparen. Expert, nationaal kampioen, onverslaanbaar, beroemd, nuchter, all-round, vakman, de top, enz., enz.

Toen ik zijn hok bezocht, kwam ik achter het geheim van zijn succes: de innerlijke rust. Als je bij hem thuis bent, voel je je meteen op je gemak. Het is een plezier om te praten met zijn vrouw Ankie, zijn 2 zonen (Daan en Coen) en natuurlijk met Joop zelf. Hoewel zij weten (en ik ook) dat ze behoren tot de besten van Nederland, merk je daar niets van. Ze genieten met volle teugen van hun succes, maar ze weten ook dat ieder jaar een ander is, dus 'met beide benen op de grond', je weet tenslotte nooit wat volgend jaar brengt.

KLIK HIER OM NAAR DE SITE VAN jOOP kOCH TE GAAN.

Hard Gevlogen
Ondanks de moeilijke aanvang, zien we toch ook weer hokken schitteren op de voorbije vluchten. Het zijn vaak de gekende namen die de kwaliteit en het vermogen hebben de duiven al vroeg in vorm te hebben.

In hart van Brabant zien we Good old Ad de Volder al enkele weken regeren o.a. St. Quentin/3904 1-9-10 etc.
Ook Joop Koch in eindhoven heeft zijn draai voledig gevonden; Op lessines 5,18,20,25,26,34,41,enz. op 4548uiven. Epehy 1,5,7,12,13,14,17,18 van 1287 duiven. Pommeroul 1,5,6,8,11,12,21,26,35,38,42,45 van 4381 duiven. zie ook elders
in deze nieuwsbrief de reportage van van Joop Koch.

In Limburg legt Fr. Schijnen de concurrentie van de Straaljagers&het Zuiden het vuur aan de schenen en wint op Reims 1,2,6,7,8,9,10 / 840d.
In afdeling 10 schittert M. Oostenbrink vanaf Lommel tegen 17704 d met 1.2.5.15.18.20.21.29 etc. A. Boers te s'Gravezande haalt uit vanaf Epehy in kring Den Haag-Westland met 1.2.11.12.13.14.15 tegen 5.887 d.

Teveel topuitslagen zijn al genoteerd om deze allemaal in dit stukje te vermelden. Ook zijn er "kleine" liefhebbers met grote daden. Deze vallen niet op in de uitslag rubrieken in de vakbladen welke de aandacht verdienen.

Wilt u uw topuislagen onder de aandacht van onze lezers brengen, stuur deze dan aan info@dovital.nl. In elke uitgave van onze nieuwsbrief plaatsen we een selctie van de beste uitslagen uit de voorbije periode in de rubriek "Knap gevlogen".

Stuur ook een foto en wat informatie mee van uzelf of een bijzondere duif. Deze zijn misschien aanleiding vooreen reportage.

Ton Dohmen / Dovital

Reportage internetwebsite.
In verband met een technische storing opnieuw de reportage over Pierre Faes
Keizergeneraal 2009
van Samenspel 3, 4 en 6
van Afdeling 7 Midden-Nederland
Een paar jaar is het even pas op de plaats geweest voor deze eerder zo succesvolle combinatie. Dikwijls hoor je kampioenen mopperen als het even iets minder gaat, en een excuus voor een recessie wordt breed uitgemeten. Maar bij Pierre eigenlijk niet. Doch de eerlijkheid gebied te zeggen dat er best wel een reden voor het mindere optreden van de Comb. Faes & Zn was. Zijn vereniging P.V. De Pool in Baarn kreeg een gloednieuw gebouw, en als bestuurslid heeft hij er net als vele clubgenoten veel tijd ingestoken, en hij vond het nog leuk ook. Klik hier voor meer

Dr. Vincent Schroeder over hygiene en vorm!
Schroeder Vincent
Hygiëne, profylaxis en duivenhokken

Tijdens het najaar gaan duivenliefhebbers over het algemeen aan hun duivenhokken sleutelen. Inderdaad, duivenliefhebbers die hun installaties wensen aan te passen doen dit over het algemeen voor de koppeling van hun duiven. Hoe rapper deze werken gedaan zijn, hoe rapper de duiven van een adequater milieu kunnen genieten. De aanpassingen aan duivenhokken hebben doorgaans betrekking op een verbetering van de atmosfeer van het hok (verluchting bijvoorbeeld) of op het verkrijgen van functionelere installaties. Wat betreft de verbetering van de kwaliteit van het duivenhok, dient men op dezelfde wijze na te denken als wij dit voor ons zelf zouden doen, namelijk als wij in dit milieu zouden leven. Men dient het milieu zo aangenaam mogelijk te maken. Laten wij overigens niet vergeten dat duiven meer dan 90% van hun tijd opgesloten in hun hok doorbrengen.

Klik hier voor meer...

1 opmerking:

  1. Ik ben 47 jaar oud en vrouw. Ik kreeg een paar jaar geleden de diagnose COPD en ik was niet meer bang! Mijn longfunctietest gaf een capaciteit van 49% aan. Na een jaar geleden griep te hebben gehad, bleven de kortademigheid, het hoesten en de pijn op de borst zelfs na een antibioticabehandeling. Ik rook al 36 jaar twee pakjes per dag. Geboren zonder borstbeen zorgde ervoor dat mijn ribben slechts een centimeter van mijn ruggengraat verwijderd waren, wat resulteerde in onderontwikkelde longen. Toen ik 34 was, werd ik geopereerd en het werd verholpen. Helaas heeft mijn roken alleen maar meer schade aan mijn reeds onderontwikkelde longen veroorzaakt. Het probleem was dat ik graag rook en niet wil opgeven! Heb het al twee keer eerder geprobeerd en werd bijna gek en wil dat niet nog een keer meemaken. Ik zag de angst in de ogen van mijn man en kinderen toen ik hen over mijn toestand vertelde, en toen begonnen ze zelf een oplossing te vinden om mijn toestand te verhelpen. Ik ben nu 47 bij wie de diagnose COPD-emfyseem werd gesteld, waarvan ik weet dat het uit mijn jaren kwam van roken. Ik begon met roken op school toen roken sociaal acceptabel was. Ik herinner me dat roken in ziekenhuizen was toegestaan. Het was toen niet bekend hoe gevaarlijk sigaretten voor ons waren, en het leek alsof iedereen rookte, maar ik was in staat om van mijn COPD-longaandoening af te komen door de hulp van dr. Akhigbe totale geneeskrachtige kruidengeneeskunde. Mijn man zag zijn getuigenis op internet dat hij zijn krachtige medicijn gebruikte om verschillende ziekten te genezen. We hebben contact opgenomen met zijn e-mail [drrealakhigbe@gmail.com} Hij heeft de juiste kruidenformule om u te helpen bij het wegwerken en herstellen van longaandoeningen en andere ziekten, zal u volledig en permanent genezen met zijn natuurlijke biologische kruiden. We hebben het medicijn per koerier ontvangen onderhoud. Ik wens dat iedereen die op jonge leeftijd begint met roken, beseft wat er uiteindelijk met hun lichaam zal gebeuren als ze hun hele leven doorgaan met die gemene gewoonte.
    Dr. , STAPHYLOCOCCUS, HEPATITIS A / B, SNELLE EJACULATIE, IMMUNOTHERAPIE, GONORRHEA, SYFILIS, AFVAL / RUGPIJN, PELVISCHE ONTSTEKING, LULVERGROTING, HARTZIEKTEN, TERMINALE ZIEKTE, ZIEKTE, ZIEKTE VAN DE KLEUR, ACHTERGROND GRAVEN ZIEKTE, GEHOORVERLIES, INTERSTITIËLE CYSTITIS, LEUKEMIE, MEERVOUDIGE SCLEROSE, OBESITAS, RABY'S, SCOLIOSE, INFLUENZA, POLIO, JACOB, ENZ. Als u op zoek bent naar uw genezing, neem dan contact op met dr Akhigbe via zijn e-mail drrealakhigbe@gmail.com of neem contact op met zijn whatsapp-nummer +2349010754824
    God zegene u, Dr. Akhigbe, voor uw goede handwerk in mijn leven.

    BeantwoordenVerwijderen