zondag 9 mei 2010

DUIVENSPORT BELGIE NIEUWS

Beste vrienden,

Zaterdag 1 mei was een drukke dag op het centrum. De duiven van de 2de ronde werden ingeënt tegen de pokken en alle duiven kregen de chipring aangestoken. Voor de niet melkers: deze chipring wordt in de vaste voetring gestoken en stelt ons nu in staat om alle duiven dagelijks automatisch te registeren bij het binnenkomen. Het was een heel karwei maar het kent ook zijn voordelen. Alle duiven passeerden nog eens de hand van de meester en daarbij werden de duiven de dag voordien reeds in de korven gezet. Ze werden in de korven gevoerd en waterbakjes werden eraan gehangen. Hierdoor leren ze de stress van de korven kennen en ze leren drinken uit de bakjes. Hopelijk helpt deze ervaring hun straks als ze onderweg zijn naar de lossingsplaatsen.

De volgende stap is dat de chipringen nu in de computer aan jullie “eigenaars” worden gekoppeld en vanaf dan kunnen jullie alles mee volgen op internet.

Ik hou jullie op de hoogte als het zover is.

Ook de 2de ronde begint rondjes rond het hok te maken. Vanaf dat het weer beter wordt zullen we de 1ste ronde beginnen te lappen. De 2de ronde is toch ruim een maand jonger en dit betekent ook dat zij later zullen starten. Maar ook hier houden wij u van op de hoogte.

Verder werd nog een speciale stofzuiger aangekocht waarmee dagelijks alle stof en kleine pluimpjes wordt weggezogen. Alles ligt er dan ook weer kraaknet bij. Veel beter voor verzorgers en duiven trouwens.

Zo dit was het nieuws vanuit het trainingscentrum tot wederhoren.

Gr Het team

Geen opmerkingen:

Een reactie posten