dinsdag 2 februari 2010

ROEMEENSE DUIVENDIEVEN VEROORDEELD TOT 18 MAANDEN CEL


Roemeense duivendieven veroordeeld tot 18 maanden cel



Twee Roemenen werden door de correctionele rechtbank van Antwerpen schuldig bevonden aan de diefstal van 50 duiven in Brecht. De dieven werden veroordeeld tot een lange celstraf.

De feiten dateren van augustus 2009. Tot tweemaal toe probeerden Mircea P. en Ionut M. duiven te stelen van duivenliefhebber Eric Berckmoes (foto) uit Brecht, maar bij hun tweede poging, in de nacht van 26 op 27 augustus, liepen ze tegen de lamp.

Bij hun eerste inbraak ging het tweetal aan de haal met 48 kweekduiven en twee prijsduiven. Drie dagen later wilden ze opnieuw toeslaan, maar de eigenaar betrapte de dieven toen op heterdaad. Ionut M. kon ontkomen, zijn kompaan Mircea P. werd bij de lurven gevat door de politie.

P. gaf toe dat hij duiven vervoerde, maar wilde niet zeggen naar welk adres hij ze bracht. Het parket gaat ervan uit dat hij nog meer diefstallen op zijn kerfstok heeft. Mogelijk werden de duiven gestolen om verder te verkopen in China en Japan.

Mircea P., die op de zitting aanwezig was, werd veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan tien maanden effectief. Ionut M. werd bij verstek veroordeeld tot achttien maanden effectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten