zondag 20 december 2009

KAMPIOENENVIERING 2009 KAMPIOENSCHAP GROOT TEMSE

Kampioenenviering 2009 Kampioenschap Groot Temse

Zondag 20 december “ DE DAG VAN DE DUIF “ zal als een onvergetelijke dag kunnen bijgeschreven worden in de talrijke kampioenenvieringen die liefhebbers tijdens de wintermaanden bezoeken. Inderdaad het was winter, barkoud en een pak sneeuw en ijs. Dit moesten de bezoekers trotseren om naar het JOC DEN NARTIST te komen. Om in duiventaal te spreken een echte rampvlucht waar slechts een harde kern de thuisbasis kon bereiken.

Gelukkig kon er met een half uurtje vertraging toch van start gegaan worden, waar gastspreker dierenarts Johan Van der cruyssen uit Oosterzele de aanwezigen kon boeien. Carnithine,creatine,msm en ruiremmer werden uitvoerig besproken en vakkundig toegelicht. Hierdoor viel er stilte in de zaal en zelden dat het bij een panelgesprek zo rustig was. Elkeen kon er wat van opsteken en zelfs na het gesprek werd er nog nagepraat over deze supplementen in de duivensport. Niemand die graag toegeeft eens iets extra te geven maar het was wel opvallend dat de info brochures van de dierenarts, op het einde van de dag allemaal verdwenen waren!!

Tijdens het panelgesprek werd er aan de andere kant van de zaal de aanwezige duifjes gekeurd op uiterlijke kenmerken. Hier werd er door het scherpe oog van twee vakmensen tal van duiven beoordeeld.

“ DE MOOISTE DUIF “ in de categorie doffers ging naar Van Overtveldt Andre Temse gevolgd door Verwulgen Alfons Tielrode en Noens Werner Temse in de categorie duivinnen was de eer voor Noens Werner Temse, Alfons Verwulgen op de tweede plaats en Smet Gerry Waasmunster als derde. Alle deelnemers aan deze tentoonstelling konden een natura pakket in ontvangst nemen.

Na deze uitreiking was het de beurt aan de liefhebbers welke zich in het seizoen wisten te klasseren in één van de drie categorieën: Quievrain, Noyon en halve Fond. Hiervoor voorziet de organisatie welke bestaat uit een overkoepeling van de 5 maatschappijen en het gemeentebestuur in Temse een prijzenpot van 2500€. De uitblinkers welke met het mooiste prijzengeld en trofeeën aan de haal gingen waren de algemene kampioenen en de allround superstar. Voor Quievrain was dit Maris Gabriel, voor Noyon Verbeke Julien en op de Hafo werd Thierens Roger in de bloemetjes gezet. Allround en superstar Temse was niemand minder dan Hemelaer Romain welke de schaal van het Gemeentebestuur mocht ontvangen uit de handen van schepen Hugo Maes.

Dat deze kampioenenviering gewaardeerd wordt door de liefhebbers is duidelijk. Bij het rondgaan met de loten voor de reuzetombola welke gesponsord werd door Jean De Rijck en de bonverkoop van de gehuldigde kampioenen werd er niet op een centje gekeken en was er van crisis in Temse eventjes geen sprake. Dit kan enkel als de liefhebbers tevreden zijn en er een positieve en gezellige sfeer is. Waar ook de
Belleùman van Temse zijn steentje in bijdraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten