vrijdag 23 april 2010

DUIVENSPORT BELGIE

Beste vrienden,

Na zelf 5 dagen vast te hebben gezeten in het buitenland was mijn eerste werk natuurlijk naar de obbeekstraat te trekken om de stand van zaken te gaan opmeten.

Zoals jullie zelf ook op de website www.rudihendrikx.be hebben kunnen zien traint de eerste ronde al deftig rond.

De tweede ronde, waar de meeste van jullie een exemplaar van hebben zijn een 4 à 6 weken jonger en zitten nog volop in de rui van kleine pluimpjes.

Ze kregen wel al een kuur voor paratyfus en Rudy zijn voornaamste zorg is ze in de hand te krijgen en ze te laten luisteren.

In de brede bakken werden kleine tussenschotjes gezet zodat iedereen een mooi plaatsje had en ondanks de rui waagt een aantal zich toch al tot oefenvluchtjes rond het hok. Maar de roofvogel ligt op de loer en had er ééntje te pakken. Resultaat: volledig open rug maar hij is uit de klauwen kunnen ontsnappen. Hij krijgt nu alle nodige zorgen en hopelijk geraakt hij weer tijdig fit. Ook probeerde enkele exemplaren het gazon te bewandelen maar zij kregen al snel te maken met onze DJ. Een jonge mechelaar die mede instaat voor de beveiliging en hen direkt duidelijk maakte dat het gazon zijn terrein is.

Ondanks dat de Rudy zelf wat sukkelt met de luchtwegen kan ik zeggen dat de verzorging er optimaal verloopt en krijgen ze al het nodige. Regelmatig staat er bieslook of kool op het menu en natuurlijk knoflook, het geheim van onze hokverzorger. Ter ondersteuning krijgen ze af en toe pichones in het water en amino-tonic. Ook is de voeding van de 2de ronde al iets lichter geworden. Ze krijgen nog kweek standaard met een beetje zuivering van vanrobaeys.

Door de problemen met de clubmaster in onze vereniging heeft het koppelen van de ringen wat vertraging opgelopen. Het zal waarschijnlijk volgende week gebeuren. Als de duifjes binnenkort mooi in de pluimen zitten dan sturen we jullie een foto door.

Zo dit was het weer met de stand van zaken en tot binnenkort.

Gr Rudi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten