Jong duifje met kalfszwezerik en peulgroenten
Ingrediƫnten voor 4 personen
4 duifjes
400 g kalfszwezerik
4 varkensnetjes
50 g linzen
50 g prinsessenboontjes
50 g snijbonen
50 g erwtjes
50 g witte boon
2 dl kalfsfond
0.5 theelepel druivenpitolie
peper
zout
1 citroen
De duiven fileren. De filets van de borst bestrijken met een mousse gemaakt van de billetjes. Hierop de in dunne plakjes versneden kalfszwezeriken leggen. Inpakken in een varkensnetje en aanbraden.
De peulgroenten schoonmaken, blancheren, laten schrikken onder koud water, met elkaar vermengen en op smaak brengen.
De groenten cirkelvormig in het midden van verwarmde borden schikken en hierop de versneden duif leggen.
Afwerken met de kalfsfond, enkele druppels druivenpitolie en een beetje fijngesneden citroenschil.
uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten