maandag 1 maart 2010

DUIVENHOUDER MARCO BRASPENNING GOOIT HOGE OGEN IN LANDELIJK KLASSEMENT VITESSE

Duivenhouder Marco Braspenning gooit hoge ogen in landelijk klassement vitesse
SLOOTDORP - Marco Braspenning, lid van de postduivenvereniging De Snelvliegers, heeft de vijfde plaats behaald in het nationale kampioenschap Vitesse. Een prestatie van formaat: hij liet zo'n 28.000 andere postduivenhouders achter zich.

De meeste mensen die de duivenuitslagen afgelopen jaar hebben gevolgd, is het opgevallen dat Marco Braspenning uit Wieringerwerf een topseizoen heeft gedraaid. Elke week was hij terug te vinden in de top van het klassement. Niet alleen bij de Snelvliegers, maar ook in de Afdeling Noord-Holland was hij steeds van voren te vinden. En zelfs in nationaal verband stond hij zijn mannetje. Onlangs werd officieel bekend gemaakt dat hij op de vijfde plaats is geëindigd in het landelijke klassement van het vitessekampioenschap Met ongeveer twintig duiven nam hij elke week deel aan de korte snelheidsvluchten vanuit België, en steeds zaten de duiven in de top van de uitslag .

De 46-jarige Braspenning is negen jaar geleden begonnen met het houden van postduiven. Hij deed met een paar duiven mee aan de jonge duivenvluchten en wat vluchten later in het seizoen. Dit ging hem zo goed af dat hij direct het navlucht-kampioenschap van De Snelvliegers in de wacht sleepte.

De altijd fanatieke Braspenning was van mening dat het nog beter kon en ging op zoek naar betere duiven en spelmethoden. Dit fanatisme zorgde ervoor dat hij nu al jaren bij de kampioenen van de club behoort. En afgelopen seizoen lukt het hem zelfs om door te dringen tot de Nederlandse top. Een prestatie die door veel duivenliefhebbers in de Wieringermeer voor onmogelijk werd gehouden. ''Het is voor mij een absoluut hoogtepunt in mijn nog vrij korte duivencarrière. Het is voor het eerst dat een duivenliefhebber uit de Wieringermeer zo hoog nationaal is geëindigd'', zegt Braspenning, die ook nog eens een van zijn duiven op de dertiende plaats zag eindigen in het individuele klassement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten