maandag 29 maart 2010

DUIVENSPORT BELGIE

Beste vrienden,

Proficiat met jullie aankoop van een reisduif op het kweek en training center duivensport België te Heusden-zolder.

Ondertussen is het administratieve gedeelte achter de rug en zou iedereen in de lijst moeten staan.

Aangezien er heel wat niet duivenmelkers een duifje hebben gekocht gaan we gedetailleerde uitleg geven zodat iedereen kan volgen.

Hoe gaan we te werk?

Maandelijks gaan wij jullie een update geven van de aanwezige duiven en jullie krijgen dan de vraag de 15 euro/ duif over te maken. De meeste onder jullie hebben dit reeds gedaan voor de maand april , voor achterblijvers gelieve dit te regelen.

Nu de stand van zaken: momenteel werden alle duiven al geënt tegen paramyxo virus. Een ziekte die de laatste jaren veel slachtoffers maakte en trouwens een verplichte enting. Aangezien we de dierenarts in huis hebben werd ook geen risico gelopen en alles reeds ingespoten.

Ook kregen alle duiven een kuur tegen trichomonas, een parasiet in de krop van duiven. Ze werden gecontroleerd en waren volledig vrij na de kuur. Ook het mest onderzoek was in orde.

De jonge duifjes beginnen al goed hun omgeving te verkennen. Draaien al enkele rondjes rond het hok maar werden de laatste dagen geteisterd door de sperwer en jammer maar helaas vandaag is ook het eerste slachtoffer gevallen. De sperwer sloeg hard toe en toen de hokverzorger het duifje probeerde te bevrijden uit de zijn klauwen was het al te laat. De schrik zit er nu natuurlijk in voor de jonge beestjes want hij komt al iedere dag terug. We proberen buiten te staan en hem in de gaten te houden maar tegen houden is vaak moeilijk. We gaan proberen via het geluid van de oehoe te verjagen of af te schrikken.

Verder:

De software van tipes is al volledig geïnstalleerd en we zullen de duiven in de maand april voorzien van chip ring. Zo kunnen jullie via internet volgen als de duif er nog is. Verdere info volgt. Ook zijn de camera’s bestelt en zullen deze maand nog geïnstalleerd worden zodat jullie zelf de duiven kunnen zien, ook hiervan houden we jullie op de hoogte.

Begin mei gaan we de duiven fotograferen en sturen jullie een foto toe.

We hebben dus besloten dat de duiven goed geleerd worden tot Chimay, alle duiven die voorheen kwijt geraken worden gratis door ons vervangen. Vanaf dan gaat de competitie echt van start.

Zo.. genoeg info.

Ik hou u persoonlijk op de hoogte van de verdere gang van zaken.

Groeten en succes

Rudi Hendrikx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten