vrijdag 30 oktober 2009

DIT WEEKEND - NATIONALE MANIFESTATIE IN ROSMALEN

Dit weekend - Nationale Manifestatie in Rosmalen
Lees dit bericht voor meer informatie over de exposanten, jeugddag en andere activiteiten

Voor de laatste keer dit jaar vindt de Nationale Manifestatie plaats in Autotron Rosmalen. Komend weekend, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november, verwachten we hier weer alle postduivenliefhebbers.


--------------------------------------------------------------------------------

Het complete programma vindt u hier!
Programma Nationale Jeugddag
Informatie Nationale Jeugddag
De plattegrond en lijst met exposanten kunt u hier downloaden.

--------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe exposanten
Gelukkig is het gelukt weer een aantal nieuwe exposanten te vinden zodat het totaal aantal exposanten boven de 100 deelnemers komt. Onder de nieuwe exposanten treft u een bedrijfje aan dat een digitale mandenteller heeft ontwikkeld, dus nooit meer fouten met het inkorven.

Op het gebied van hokkenbouw treft u een nieuwe exposant met hokken uit Engeland (!) aan. Deze fabrikant van duivenhokken uit Groot Brittannië kan heel goedkoop leveren door de lage prijs van de Engelse Pond t.o.v. de Euro. Ook heeft er een nieuwe exposant van volières voor zangvogels en duiven zich aangemeld. Een ander nieuw bedrijf heeft speciale ledverlichting ontwikkeld voor in het duivenhok. Ook wordt er door een gespecialiseerd bedrijf voorlichting gegeven over klimaattechniek in andere ruimtes dan een traditioneel duivenhok.

In het algemeen moet opgemerkt worden dat er meer fabrikanten van duivenhokken, volières en hokinterieur te aanwezig zijn dan voorgaande jaren.

Duiven kopen?
Net als voorgaande jaren zijn er weer voldoende spelende liefhebbers en kweekcentra die hun duiven voor redelijke prijzen ter verkoop aanbieden. Een tiental nieuwe exposanten hebben zich aangemeld om duiven te verkopen, waaronder heuse toppers!

Voor liefhebbers die van een Nederlands tophok willen kopen is een bezoek aan de Manifestatie ook de moeite waard. De NPO heeft namelijk vele schenkingen ontvangen van absolute topliefhebbers van vitesse tot zware fond. Deze schenkingen zijn ondergebracht in de zgn. Nationale Top 100. De bonnen en duiven van de Nationale Top 100 worden per opbod verkocht via het internet. Liefhebbers die geen internet hebben kunnen ook bieden in de NPO stand! Begin november is voor potentiële kopers een gunstige tijd, want de aangeschafte duiven kunnen nog voor de kweek aan het nieuwe hok wennen.

Algemeen
Naast het hele beursgebeuren staat de prijsuitreiking van de nationale vluchtoverwinnaars en nationale kampioenen centraal. Op de 1e verdieping is er weer een nationale tentoonstelling en ook vindt daar de nationale jeugddag plaats! Op zaterdag en zondag is er een springkussen voor de jongsten onder ons.

NPO stand
Natuurlijk is ook het personeel van Bureau NPO dit weekend weer van de partij. Zij staan voor u klaar om overschrijvingen aan te nemen. Dus zorg ervoor dat u uw eigendomsbewijzen van duiven die nog niet op naam staan meebrengt. Een speciaal formulier waarop u de eigendomsbewijzen kunt noteren, is hier te downloaden. Een zelfde soort formulier is er ook voor het aanvragen van duplicaateigendomsbewijzen. Wilt u duplicaten aanvragen, dan dient u deze wel contact af te rekenen. Voor de eerste vijf duplicaateigendomsbewijzen die u aanvraagt, betaalt u €5,00 per stuk, alle eigendomsbewijzen die u meer aanvraagt, kosten € 2,50 per stuk.

Zoals eerder al is opgemerkt, kunt u op zaterdag in de NPO-stand bieden op de Top-100-duiven. Verder zijn er duivenkalenders voor 2010 te koop. En natuurlijk kunt u er terecht met al uw vragen.

Nationale Manifestatie Loterij
Via uw vereniging hebt u loten aan kunnen schaffen voor de Nationale Manifestatieloterij. Hebt u nog geen lot, dan hebt u op de zaterdag van de manifestatie nog gelegenheid om loten te kopen. Voor slechts € 1,- per lot maakt u kans op de volgende prijzen:

Hoofdprijs: Reischeque t.w.v. € 2000,-
Tweede prijs: Meubelcheque van Eijerkamp t.w.v. € 1500,-
Overige prijzen:
Mega-systeem
Teurlings voerbonnen
LCD-televisie, dames- of herenfiets, digitale compactcamera's,
navigatiesystemen, spelcomputers, horloges en Etos-waardebonnen.

De trekking vindt plaats op zondag 1 november, tijdens de Nationale Manifestatie.

(Bron: NPO)

1 opmerking: