maandag 12 oktober 2009

TWEE GOUDEN PAREN IN WACHTEBEKE

Twee gouden paren in Wachtebeke

Wachtebeke - Liefst twee echtparen vierden hun gouden huwelijk, zaterdag was het de beurt aan Roger De Maesschalk en Simone Belaert. Zondag waren het Hilaire Alexander en Simone Van Hecke die mochten feestvieren.

Roger De Maesschalk en Simone Belaert huwden in Zuiddorpe op 08.10.1959. Het huwelijk werd bezegend met twee kinderen Patrick en Luc, en die zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen, Kris, Saskia, Jarne, Xander en Lore.

Roger was om de brode werkzaam in de slachthuizen van Zelzate en Beervelde, reed rond voor de veebond van Wachtebeke met dekstieren, en verzorgde ook de privé slachtingen, in de Akker waar het echtpaar woont had Roger nog een kleine boerderij, en verkocht er zelf gekweekte groenten. Simone is steeds moeder aan de haard geweest, zij had haar handen meer dan vol aan de twee opgroeiende kinderen, want niet wegnam dat ze tussendoor met de duiven speelde, een hobby waar op 06.07.2006 bruusk een einde aan kwam, toen de aanpalende schuur met de stallen door een uitslaande brand werden verwoest, haar prijsbeesten overleefden deze brand niet.

Samen durfden ze ook wel eens gaan vissen, en menigmaal haalden ze een paling boven op de Rode Sluis, zelfs eentje van 84 cm.





Het gouden paar Roger De Maesschalk en Belaert Simone, omringd door kinderen en kleinkinderen.

Zondag was het het de beurt aan Hilaire Alexander en Simone Van Hecke zij huwden vijftig jaar geleden in St-Kruis-Winkel op 08.10.1959, het echtpaar bracht samen drie kinderen groot Magda, Reinhild en Marnix, die op hun beurt weer zorgden voor acht kleinkinderen Ulrich, Matthias, Machteld, Frauke, Sanne, Laurens, Jelle en Axel.

De boerenstiel zat beiden in het bloed, dat zij de boerderij van Edmond Alexander in de Meersstraat overnamen verwonderde dan ook niemand. Op de zestigste verjaardag van Hilaire stopten ze er mee, en gingen beiden het wat kalmer aan doen, Hilaire werd voorzitter van de Landelijke Gilde.

Een potje kaarten, of een fietstochtje met vrienden, daar kunnen ze echt van genieten, en met een hobbykok als Simone die kooklessen geeft aan de KVLV, komt er alleen maar lekker eten op tafel.

En dat Simone een echte hobbykok is dat bewijst het volgende, zij behaalde ooit een schitterende derde plaats tijdens een gerenomeerde kookwedstrijd in het casino van Middelburg.





Hilaire en Simone omringd door kinderen en kleinkinderen.

(Bron: NIEUWSBLAD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten