zaterdag 17 oktober 2009

NATIONALE KLEINVEETENTOONSTELLING OP 24 & 25/10/2009

Nationale Kleinveetentoonstelling op 24 en 25 oktober
tevens Provinciale wedstrijden van Oost-Vlaanderen

Merelbeke - 'Het Neerhof Werk van den Akker-Land van Aalst' richt op 24 en 25 oktober in de gemeentehallen(Kloosterstraat ) te Merelbeke zijn jaarlijkse nationale kleinveetentoonstelling in. Tegelijk hebben er dit jaar opnieuw de provinciale wedstrijden van Oost-Vlaanderen voor neerhofdieren plaats.

Om en bij de 1.700 park- en watervogels, hoenders, krielen, duiven, konijnen en cavia's worden er gekeurd en tentoongesteld.

Naar jaarlijkse gewoonte is er tevens een unieke eierenkeuring te bewonderen. De presentatie ervan vormt één van de mooiste in zijn soort, te lande.

Dit jaar zal met de 'Zweedse hoek' bovendien een ware primeur voor België te bezichtigen zijn. Voor het eerst zullen er buiten wedstrijd kippen, ganzen en eenden van Zweden op een Belgische tentoonstelling aanwezig zijn.

Buiten wedstrijd zijn er ook nog: paardjes, ezels, schapen, geiten, knaagdieren, vogels, enz.. Voor de kinderen worden regelmatig ponyritjes voorzien.

Naast infostanden van de tuinbouwschool van Melle, van de Zottegemse poezenvrienden en van de Belgische chinchillavereniging is er dit jaar ook een stand met kunstwerken van dieren en medicale produkten voor dieren.

Openingsuren voor het publiek: zaterdag 24 oktober van 10 tot 22 uur en zondag 25 oktober van 10 tot 17 uur. Toegang 3 euro en wie in het bezit is van een reductiekaart betaalt 2 euro. Info wvda.lva.merelbeke@scarlet.be.

(Bron: NIEUWSBLAD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten